top of page
antwnakhs.jpg

Αντωνάκης Νικόλαος

"Για μια νέα αρχή στην Πεντέλη. Για να βελτιωθεί επιτέλους η καθημερινότητά μας"

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1970 από πατέρα που κατάγεται από τις Πηγές Άρτας και μητέρα που κατάγεται από τη Σάμη Κεφαλονιάς. Είμαι παντρεμένος με τη Σταματίνα Βαρβιτσιώτη, γεννημένη και αυτή στην Αθήνα, εκπαιδευτικό στην Αγγλική γλώσσα, με ειδίκευση στα άτομα με ειδικές μαθησιακές ανάγκες.

 

Αποφοίτησα από το Λύκειο το 1988 και στη συνέχεια εισήλθα στην Ανώτερη Στρατιωτική Σχολή Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) – ΣΤΥΑ. Μετά από διετή φοίτηση στη Σχολή, αποφοίτησα με την ειδικότητα του Μηχανικού Τηλεπικοινωνιών - Ηλεκτρονικών, με εξειδίκευση στις ενσύρματες και ασύρματες τηλεπικοινωνίες.

Από τα πρώτα χρόνια της σταδιοδρομίας μου στην πολεμική αεροπορία, παρακολούθησα όλες τις εκπαιδεύσεις και σεμινάρια, (ΣΠΑ, ΣΞΓ, Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, ISD Εκπαιδευτών Εδάφους, ΣΟΣΜΕ Μηχανικού RADAR A/Φ C-130, TACAN), καθώς μου ανατέθηκαν αρκετά και σύνθετα καθήκοντα (Προϊστάμενος συνεργείου ενσυρμάτων - ασυρμάτων δικτύων, Αξκός Εκπαίδευσης Τεχνικού Προσωπικού, Επιτελής ΔΥΠ/ΣΥΝΤ/Τ-Η, Προσωπάρχης Μονάδας). Τιμήθηκα με τα Παράσημα και τα Μετάλλια που αντιστοιχούν στο βαθμό μου. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας μου, μου αποδόθηκαν ευμενή σχόλια για την άρτια εκτέλεση των καθηκόντων μου.

Την τελευταία τετραετία συμμετείχα ενεργά σε ομοσπονδίες και συλλόγους εν.εν. & εν.απ. στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, (ΣΑ/ΣΤΥΑ, ΣΑ/ΣΣΑΣ, ΕΣΜΑ, ΣΕΕΝΣΑ, ΠΟΜΕΝΣ). Έλαβα επίσης μέρος σε επιτροπές, που απαρτίζονταν τόσο από Επιτελείς της Πολιτικής Ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ. όσο και από διακεκριμένους ομιλητές, εργατολόγους & Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου του Τομέα Άμυνας. Στόχος όλων των ανωτέρω δράσεων μου, ήταν η επίλυση θεμάτων βαθμολογικής ανέλιξης των στελεχών ΑΣΣΥ των Ενόπλων Δυνάμεων και λοιπών θεμάτων (συνταξιοδοτικό, ασφαλιστικό στελεχών ΕΔ, κλπ).

Είμαι μέλος της ΕΑΑΑ και του ΣΑ/ΣΤΥΑ. 

Αποστρατεύτηκα κατόπιν αιτήσεως μου από την υπηρεσία το 2016.

Στη Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων, του Καλλικρατικού Δήμου Πεντέλης, κατοικώ από το 2009.

 

Ήταν για εμένα πρόκληση να συμμετάσχω στο συνδυασμό «ΠΕΝΤΕΛΗ 2020», ο οποίος πλαισιώνεται από ικανά και ενεργά καταξιωμένα μέλη της κοινωνίας μας, νέα πρόσωπα με φρέσκες ιδέες. Αποτέλεσε δε, ιδιαίτερη τιμή για μένα όταν ο Άγγελος Παλαιοδήμος εκτιμώντας την εμπειρία μου, την προσωπικότητά μου και τις όποιες ικανότητες διαθέτω, μου πρότεινε να δεχθώ, την τιμητική θέση, του υποψηφίου στο συνδυασμό της νέας Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης της πόλης μας «ΠΕΝΤΕΛΗ 2020». Τον ευχαριστώ από καρδιάς, για την πρόταση και την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλε.

Τα προβλήματα στην πόλη μας είναι  πολλά και ποικίλα και οι συνδημότες μας στο Δήμο, απαιτούν και αναμένουν γρήγορες αποφάσεις και καινοτόμες και ρεαλιστικές λύσεις από εκείνους που αναλαμβάνουν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίλυση τους. Πρέπει να αναλάβουμε  υλοποιήσιμες δεσμεύσεις για το καλό του κοινωνικού συνόλου, που θα αλλάξουν την ποιότητα ζωής στην πόλη μας.  

Όλοι μαζί ενωμένοι, χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς συμφέροντα, χωρίς κομματικές γραμμές και ταμπέλες, μπορούμε να τα καταφέρουμε, διότι σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία όπως η σημερινή, απαιτείται κοινή προσπάθεια.

Από τη στιγμή που αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά στη πόλη μας, αποτελεί για μένα χρέος και μεγάλη ευθύνη να ανταποκριθώ στις προσδοκίες των συνδημοτών και να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις δείχνοντας ειλικρίνεια, συνέπεια και μεθοδικότητα, ώστε να γίνει πράξη η νέα νικηφόρα προοπτική που γεννιέται στην Πεντέλη μας.

Με ειλικρίνεια – συλλογικότητα – μεθοδικότητα – συνέπεια.

bottom of page