top of page

Ίτσιος Παναγιώτης
"Για μια ανεξάρτητη και δημοκρατική Αυτοδιοίκηση"

Γεννήθηκα το 1984 και είμαι γιός του Αλέξανδρου Ίτσιου (τυπογράφου) και της Χρύσας Ασμανίδου (εργοδηγού χημικού και επί σειρά ετών δημοτικής συμβούλου Μελισσίων και Προέδρου του Πολιτιστικού Κέντρου Μελισσίων). Κατάγομαι από τη Μακεδονία και τη Θράκη με ρίζες στον Πόντο, την Κωνσταντινούπολη και την Ανδριανούπολη Θράκης.

Μεγάλωσα στα Μελίσσια, όπου φοίτησα σε όλα τα δημόσια σχολεία της πόλης στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Είμαι παντρεμένος με την Ιωάννα Τσίτα, στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς, και είμαστε γονείς των πεντάχρονων διδύμων Νικόλα & Αλεξάνδρας – Ραφαέλας.

Είμαι πτυχιούχος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου με κατεύθυνση στα Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης και τις Νέες Τεχνολογίες. Είμαι άριστος γνώστης της Αγγλικής και Γαλλικής γλώσσας και τελειόφοιτος της Ανωτέρας Σχολής Βιολιού από το Ωδείο "Σύγχρονη Ωδή" στα Μελίσσια.

Από το 2006 δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στο χώρο των Γραφικών Τεχνών, στην 2 γενεών επιχείρηση Itsios Print (iPrint.com.gr) που εδρεύει στο Μαρούσι από το 1981 (Θησέως 25) και προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών προβολής και διαφήμισης.

Η ενασχόλησή μου με τα κοινά έχει ξεκινήσει από το 2002 κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο, όπου συνδικαλίστηκα στο Σύλλογο των Φοιτητών και εκλέχθηκα επί σειρά 4 ετών στο Δ.Σ. του Συλλόγου «Δ. Γληνός» αναλαμβάνοντας θέσεις ευθύνης, πάντα ανεξάρτητος και ακομμάτιστος, ακηδεμόνευτος, όπως και ο συνδυασμός ΠΕΝΤΕΛΗ 2020 - ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΞΥΠΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ, βοηθώντας ουσιαστικά στην βελτίωση της ζωής και της ποιότητας σπουδών των φοιτητών στο νησί της Χίου.

Το 2019, στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού ΠΕΝΤΕΛΗ 2020 ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΞΥΠΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ με επικεφαλής τον Άγγελο Παλαιοδήμο με αναδείξατε ως 1ο Αναπληρωματικό Δημοτικό Σύμβουλο της Δημοτικής Ενότητας Μελισσίων.

Μένοντας πιστός στις αξίες, το όραμα και τη συλλογικότητα του συνδυασμού ΠΕΝΤΕΛΗ 2020 ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΞΥΠΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ με επικεφαλής τον Άγγελο Παλαιοδήμο, θέτω ξανά την υποψηφιότητά μου ως δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πεντέλης.
 

Ποιες είναι οι πεποιθήσεις μου;

Η Αλλαγή έρχεται ΜΟΝΟ από κάτω προς τα πάνω. Όχι το αντίθετο.

Υπάρχει μια βασική αρχή για εμένα. Θεωρώ ότι οι καταστάσεις αλλάζουν ΜΟΝΟ από κάτω προς τα επάνω και όχι το αντίθετο. Δεν πιστεύω σε πολιτικά δόγματα με κάτι θεόσταλτες λύσεις από Μεσσίες πολιτικούς. Έχω την πεποίθηση ότι για να αλλάξει η κοινωνία μας πρέπει να αλλάξουν τα δομικά χαρακτηριστικά της.

Αυτό συμβαίνει όταν η ανάγκη για πραγματική αλλαγή γίνεται επιδίωξή της και όραμα. Αυτός είναι πραγματικά και ο ιδανικός ρόλος των πολιτικών ενός τόπου: «Η Ανατρεπτική δύναμη του αφουγκράζομαι».

Αυτή «η ανατρεπτική δύναμη του αφουγκράζομαι» όταν συνδυαστεί με σοβαρό σχεδιασμό, οραματική στοχοθεσία και υλοποιήσιμη μέθοδο γίνεται η μαγιά για την πραγματική αλλαγή.

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν χωράνε κομματικά, ιδεολογικά και κοινωνικά στερεότυπα.

Η πραγματικότητα είναι ότι τα αδύνατα γίνονται δυνατά όταν οι άνθρωποι βρίσκονται σε συλλογικότητες ανεξαρτήτου μεγέθους. Η αλήθεια είναι ότι Μαζί μπορούμε να καταφέρουμε μύρια περισσότερα από ό,τι ο καθένας μας μόνος του. Αυτός είναι και ο λόγος που πιστεύω στο γόνιμο διάλογο και τη συνένωση γνώσεων και δυνάμεων. Αυτό φέρνει και την ανατροπή στο κατεστημένο. Ειδικά φράσεις τύπου: «Ή εμείς ή κανείς» δημιουργούν ακριβώς τις αντίθετες συνθήκες για ευημερία.


Η ενασχόληση με την Πολιτική είναι Λειτούργημα.

Θεωρώ ότι ο πολιτικός εκλέγεται για να υπηρετεί τον άνθρωπο και όχι το αντίθετο. Αυτό, στο τόσο δυναμικό σήμερα που ζούμε, είναι ο γνώμονας για να αποκτήσει νόημα η πολιτική ενασχόληση. Τα πολιτικά συστήματα που περιορίζουν τη πραγμάτωσή τους στην επιβίωσή τους, συντελούν στην παρακμή του τόπου. Χρειάζεται να επιμείνουμε στην αρχή αυτή με πείσμα. Με την πράξη και μόνο, καθημερινά, ακατάπαυστα, για να υπάρχει ένα ελπιδοφόρο μέλλον για τα παιδιά μας.

«Έχουμε ηθική υποχρέωση να παλεύουμε για ό,τι μας δίνει νόημα».


Να αγαπάς την ανάληψη της ευθύνης

Αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την ευημερία μας, προσπαθώντας να υπηρετήσουμε την κοινωνία μας βρισκόμαστε πιο κοντά στην αλήθεια του σκοπού μας ατομικά και συλλογικά. Αν στο τέλος της ημέρας πέτυχαμε ή αποτύχαμε φταίμε εμείς και μόνο εμείς. Ουδείς άλλος.


Σε ένα πολιτικό σύστημα που αντί να βρίσκεται αρωγός της κοινωνίας δημιουργεί μεγαλύτερο χάσμα στον πυρήνα της, η μόνη διαδρομή είναι ευθεία και μπροστά με μελετημένες, θαρραλέες αποφάσεις των οποίων την ευθύνη είμαστε υποχρεωμένοι να παίρνουμε και να προχωράμε.

Γιατί δεν υπάρχει μόνο μία λύση, ή μόνο μία διαδρομή ή μόνο μία ιδέα.

Γνωρίζω πολύ καλά τι εμπεριέχεται μέσα στο κουτί, για αυτό και προσπαθώ να σκέφτομαι έξω από αυτό. Χωρίς παρωπίδες και πολιτικούς εγωισμούς. Για να εκπληρωθεί το όραμα.

Για όλα αυτά ζητώ να με τιμήσετε ξανά με την ψήφο και την εμπιστοσύνη σας.

Με εκτίμηση

Παναγιώτης Ίτσιος

ΙΤΣΙΟΣ 02.jpg
bottom of page