top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΛΑΙΟΔΗΜΟΣ

Καθολική απαξίωση των αθλητικών συλλόγων της πόλης από τη διοίκηση της Δ. ΚεχαγιάΕίναι γνωστό τοις πάσι ότι οι αθλητικοί σύλλογοι μιας πόλης προσφέρουν πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο, καθώς προάγουν τη σωματική και ψυχική υγεία των αθλητών, τους ευαισθητοποιούν σε αξίες όπως η ευγενής άμιλλα, η ομαδικότητα και η αλληλεγγύη, ενώ παράλληλα, δημιουργούν πρωταθλητές κάνοντας περήφανους τα μέλη του συλλόγου, τους δημότες και αρκετές φορές όλους τους Έλληνες. Στο Δήμο Πεντέλης δραστηριοποιείται πληθώρα αθλητικών συλλόγων σε πολλά και διαφορετικά αθλήματα με πολύ μεγάλη επιτυχία. Τα προηγούμενα χρόνια, εκατοντάδες παιδιά, έφηβοι αλλά και ενήλικες συμμετείχαν στις ακαδημίες τους και σημείωσαν μεγάλες επιτυχίες ακόμα και σε εθνικό επίπεδο.

Η πανδημία των τελευταίων 20 μηνών ανέκοψε αυτή την ανοδική και υγιή πορεία των συλλόγων. Η διακοπή της λειτουργίας των ακαδημιών για αρκετούς μήνες και η μετέπειτα λειτουργία τους υπό όρους και προϋποθέσεις επιβάρυνε σημαντικά τους προϋπολογισμούς τους, καθώς η μείωση των εσόδων τους αλλά και οι επιπλέον δαπάνες για την αντιμετώπιση του COVID19 ήταν φυσικό να μην έχουν προβλεφθεί.

Αρκετοί δήμοι της χώρας, αρκετά έγκαιρα, αναγνωρίζοντας το κοινωνικό έργο των αθλητικών συλλόγων τους και αντιλαμβανόμενοι τις μεγάλες ανάγκες τους λόγω της πανδημίας, προχώρησαν σε γενναίες επιχορηγήσεις προς αυτούς. Οι περισσότεροι αθλητικοί σύλλογοι της πόλης μας έχουν ήδη καταθέσει σχετικά αιτήματα επιχορηγήσεων στο Δήμο Πεντέλης χωρίς να βρουν ανταπόκριση. Στις 30/3/2021, οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού ΠΕΝΤΕΛΗ 2020 - ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΞΥΠΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ, Άγγελος Παλαιοδήμος, Παναγιώτης Κρανιώτης και Σπύρος Φρεμεντίτης κατέθεσαν, από κοινού με τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Μπούρα, πρόταση για την δημιουργία προγράμματος επιχορήγησης των αθλητικών συλλόγων του Δήμου μας, ανάλογης της προσφοράς τους στον αθλητισμό και τη νεολαία της πόλης μας. Παράλληλα, έθεσαν εαυτούς στη διάθεση της διοίκησης για την διαμόρφωση των κριτηρίων ένταξης στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Παρά τις συνεχείς μας ερωτήσεις, στις προσεχείς συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης, η διοίκηση του Δήμου ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΑΦΩΝΗ, μη δίνοντας καμία απάντηση στην πρότασή μας.

Ενισχύοντας την πρότασή μας, στις 16/09/2021, στην 13η συνεδρίαση τους Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης, καταθέσαμε ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ για την 1η Υποχρεωτική αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων - εξόδων έτους 2021 (ΑΔΑ: 957ΑΩΞ3-ΦΜ7), στην οποία αυξήσαμε τον κωδικό εξόδων “Επιχορηγήσεις σε αθλητικούς συλλόγους και σωματεία” (ΚΑ: 00-6735.001) κατά 45.000€ και ισοσκελίσαμε αυτό το ποσό, αφαιρώντας χρήματα από δράσεις πολιτισμού αμφιβόλου ποιότητας και επιτυχίας. Δυστυχώς, και αυτή η πρότασή μας δεν βρήκε θετική ανταπόκριση.

Μετά από όλα τα παραπάνω γεγονότα που απαξιώνουν τους αθλητικούς συλλόγους της πόλης μας, είναι πραγματικά απορίας άξιο το πώς τα μέλη της διοίκησης του Δήμου Πεντέλης και η κ. Κεχαγιά προσωπικά έχουν το θάρρος (ή μήπως θράσος;) να σπεύδουν να μοιράσουν συγχαρητήρια και να αναρτήσουν σχετικές φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα, καπηλευόμενοι επικοινωνιακά τις μεγάλες επιτυχίες των αθλητικών συλλόγων της πόλης μας σε εθνικό επίπεδο.

Υπάρχει όμως και το κερασάκι στην τούρτα της απαξίωσης! Χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση και απόφαση συλλογικού οργάνου, η κ. Κεχαγιά άνοιξε μια μεγάλη κερκόπορτα για τον σωματειακό αθλητισμό της πόλης μας, διαθέτοντας αθλητική εγκατάσταση του δήμου μας (κλειστό γυμναστήριο 1ου Γυμνασίου Μελισσίων) σε αθλητικό σύλλογο των Βριλησσίων (ΑΔΑ: Ω2ΘΘΩΞ3-ΝΞΩ), για πέντε ώρες εβδομαδιαίως, για το σχολικό έτος 2021-2022!!!

Καλούμε την κ. Κεχαγιά και την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο στον τομέα του αθλητισμού κ. Λαζή:

  1. Να ανακαλέσουν την παραπάνω απόφαση διάθεσης αθλητικής εγκατάστασης του Δήμου μας σε αθλητικό σύλλογο άλλης πόλης.

  2. Να σχεδιάσουν και να φέρουν προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόγραμμα επιχορήγησης των αθλητικών συλλόγων της πόλης μας, για την αθλητική περίοδο 2021-2022. Είμαστε στη διάθεση της διοίκησης για την διαμόρφωση των κριτηρίων ένταξης στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

  3. Να προβλέψουν σχετική δαπάνη στον Προϋπολογισμό Εξόδων του 2022, ο οποίος θα κατατεθεί προσεχώς προς ψήφιση.


Η απαξίωση των αθλητικών συλλόγων της πόλης δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο!


Comments


bottom of page