top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΛΑΙΟΔΗΜΟΣ

Εντολή ανανέωσης του αυτοδιοικητικού σκηνικού στον Άγγελο Παλαιοδήμο!!
Ηχηρό παρών έδωσαν οι κάτοικοι των Μελισσίων στην πρώτη επίσημη εκδήλωση-παρουσίαση του συνδυασμού ΠΕΝΤΕΛΗ 2020 , την Κυριακή 17 ΜΑΡΤΊΟΥ 2019. Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Μελισσίων, όπου 500 και πλέον συμπολίτες μας κατέκλυσαν τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Άγγελος Παλαιοδήμος, με την ομάδα των σαράντα πρώτων υποψηφίων του συνδυασμού, παρουσίασε τις βασικές αρχές και θέσεις του οράματος, Δήμος Πεντέλης μία ΠΡΑΣΙΝΗ-ΕΞΥΠΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ.

Την εκδήλωση προλόγισε η δημοτική σύμβουλος και υποψήφια κ. Άντα Μπούσουλα - Χάνου η οποία τόνισε ότι μέσα από την ένωση δυνάμεων με τον Άγγελο Παλαιοδήμο, με γνώση, πολυεπίπεδη αυτοδιοικητική εμπειρία και εκφρασμένο έργο, κοιτάζουμε στο μέλλον με όραμα και σχέδιο για την επόμενη δεκαετία . Σε πνεύμα συνεργατικής αυτοδιοικητικής κουλτούρας, που προτάσει το ΕΜΕΙΣ και όχι το ΕΓΩ, παρουσίασε πρώτα την ομάδα των υποψηφίων του συνδυασμού.

Ο Επικεφαλής του συνδυασμού ΠΕΝΤΕΛΗ 2020 και υποψήφιος δήμαρχος Άγγελος Παλαιοδήμος, μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, ανέδειξε την αναγκαιότητα αλλαγής του αυτοδιοικητικού σκηνικού της πόλης μέσα από ένα ΝΕΟ, ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ και ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟ σχήμα, που θα θέσει σε προτεραιότητα την ένωση δυνάμεων, το ομαδικό πνεύμα, την συναίνεση, τη συμπαραγωγή ιδεών. Τόνισε ότι βασικός του στόχος για την επόμενη τετραετία είναι να ενώσει την πόλη μέσα από ένα ρεαλιστικό επιχειρησιακό πρόγραμμα που θα εξασφαλίζει τη διοικητική, πολεοδομική, αναπτυξιακή, κυκλοφοριακή και πολιτιστική σύζευξη των δημοτικών κοινοτήτων και θα διασφαλίζει λύσεις στα κρίσιμα ζητήματα - προβλήματα που χρονίζουν, “γιατί η πόλη είναι ΜΙΑ και τα προβλήματα της κάθε δημοτικής κοινότητας και της κάθε γειτονιάς πρέπει να αφορούν όλους μας” .

Στη συνέχεια παρουσίασε τις βασικές θέσεις του συνδυασμού ΠΕΝΤΕΛΗ 2020, και τους τρεις προγραμματικούς άξονες: ΠΡΑΣΙΝΗ - ΕΞΥΠΝΗ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ.

- ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ στη βάση των αρχών και µεθόδων της βιώσιµης και αειφόρου ανάπτυξης δίνοντας έµφαση στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης, στην προστασία και αξιοποίηση του Πεντελικού, των περιαστικών δασών και των ρεµάτων, στο σύγχρονο τρόπο διαχείρισης των απορριµµάτων, στη βελτίωση του αστικού σχεδιασµού µε εξειδικευµένες παρεµβάσεις, στη µείωση του ενεργειακού αποτυπώµατος µέσα από την εκτεταµένη χρήση των ανανεώσιµων πηγών ενέργειας και των νέων τεχνολογιών.


-ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ με εκτενή και έξυπνη χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών προκειµένου να γίνουν οι υποδοµές και οι κρίσιµοι τοµείς της ευφυέστεροι και αποδοτικοί για τη βελτίωση της καθηµερινής ζωής των κατοίκων.


- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ, µια αλληλέγγυα, ασφαλής, ενεργή, διαδραστική, και συµµετοχική κοινότητα, η οποία θα στηρίζεται σε πέντε βασικές αρχές:

  1. Την αλληλεγγύη απέναντι σε ευπαθείς οµάδες πληθυσµού.

  2. Την παροχή ασφάλειας ως βασική προϋπόθεση της ποιότητας ζωής.

  3. Τη λήψη κάθε είδους απόφασης, όσο το δυνατόν εγγύτερα στο επίπεδο του πολίτη.

  4. Την απόλυτη διαφάνεια στην υλοποίηση της απόφασης.

  5. Τη συχνή λογοδοσία των τοπικών αρχών για την πορεία των αποφάσεων που λαµβάνουν και εκτελούν.

Τελειώνοντας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πολυπληθές και πολυσυλλεκτικό δυναμικό του συνδυασμού το οποίο έχει θέληση, γνώση, εμπειρία, όρεξη και διάθεση για προσφορά.


Η ομιλία του Άγγελου Παλαιοδήμου εδώ.


Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ο τ. Υφυπουργός Υγείας και Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παπαδέλης Φραγκλίνος, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Βριλησσίων Πισιμίσης Ιωάννης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής κ. Αναγνωστοπούλου Μαργαρίτα, ο τ. Αντιδήμαρχος Μελισσίων κ. Κωστόπουλος Βασίλης, ο Στρατηγός ε.α. κ. Τόιλος Χρήστος, ο τοπικός σύμβουλος Νέας Πεντέλης κ. Πανδράς Άγγελος, ο τοπικός σύμβουλος Μελισσίων κ, Φραντζής Απόστολος, ο γραμματέας της Β3 ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας κ. Παπαδάκης Μιλτιάδης, ο τ. Δημοτικός Σύμβουλος Μελισσίων κ. Κρουστάλλης Γιάννης, ο τ. Δ/ντης 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ κ. Κορμπάκης Θεόδωρος, η τ. Δ/ντρια ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ κ. Δεληγιάννη Ειρήνη, ο τ. Δ/ντης ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ κ. Μελισσάρης Χαράλαμπος, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου “”ΛΑΛΗΤΑΔΕΣ” κ. Ζευγώλης Βασίλης,ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων ΚΑΠΗ Μελισσίων κ. Κοτρίδης Ευάγγελος, ο πρόεδρος της “Επιτροπής Ειρήνης Μελισσίων” κ. Κυβέλος Μάκης, εκπρόσωπος του Α.Ο.Μ. κ. Γεωργιάδης Γεώργιος και αρκετοί υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Αττικής

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page