top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΛΑΙΟΔΗΜΟΣ

Κρύβει τα χρέη πίσω από το GDPR η κ. Κεχαγιά!!Πενήντα πέντε (55) μέρες μετά τo αίτημα της δημοτικής μας παράταξης προς τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, για τη χορήγηση πίνακα με τα ανεξόφλητα τιμολόγια του 2022, η κ. Κεχαγιά παρακάμπτοντας τους υπηρεσιακούς παράγοντες, μας απέστειλε “απάντηση” με την υπογραφή της, τρεις μόνο ώρες πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 15/02/2023).

Σε ένα έγγραφο που φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή της, η Δήμαρχος υπεκφεύγει για άλλη μια φορά να απαντήσει, παραθέτοντας μια «κακή σούπα» νομοθετημάτων, άσχετων με το ζήτημα ενδιαφέροντος. Η επικεφαλής του Δήμου Πεντέλης και δημόσιος υπάλληλος (απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης), είτε λόγω ανεπίτρεπτης άγνοιας, είτε λόγω κακής πρόθεσης, επικαλείται τη νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων (GDPR), Η ΟΠΟΙΑ ΑΦΟΡΑ ΣΕ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ!, προκειμένου να μην παρέχει στοιχεία για την οικονομική κατάσταση του Δήμου!! Και όλα αυτά ενώ είναι σε όλους γνωστό ότι εδώ και χρόνια υπάρχει η υποχρέωση ανάρτησης κάθε είδους δαπάνης (άνω του ποσού των χιλίων ευρώ) σε συγκεκριμένες πλατφόρμες του Δημοσίου (https://portal.eprocurement.gov.gr/ φορέας: 6245- Δήμος Πεντέλης), προκειμένου να εξασφαλίζεται η επέκταση της πληροφόρησης προς κάθε ενδιαφερόμενο και κατά συνέπεια να διασφαλίζεται η διαφάνεια στην διαχείριση του δημόσιου χρήματος, μέσω του ελέγχου των σχετικών δαπανών και μέσω της ανάπτυξης του ανταγωνισμού.

Η κ. Κεχαγιά για μια ακόμα φορά προσπαθεί να συγκαλύψει την δεινή οικονομική κατάσταση του Δήμου, την αδιαφάνεια στην οικονομική διαχείριση, την επιδεικτική περιφρόνησή της για δημόσια λογοδοσία και την απαξίωση του ρόλου των συλλογικών οργάνων διοίκησης. Ειδικότερα αποφεύγει να προσκομίσει λεπτομερή στοιχεία για τις οφειλές που έχουν συσσωρευτεί λόγω της κακοδιαχείρισής της, δηλαδή, στοιχεία για τα σωρευμένα ανεξόφλητα τιμολόγια, το ύψος των οποίων την 31/12/2022 φτάνει στο ποσό των 1.691.000 € ενώ τα καθαρά ταμειακά διαθέσιμα είναι μόλις 500.000€!!! Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι η πραγματική οικονομική εικόνα του Δήμου Πεντέλης, που συστηματικά αποκρύπτεται, θα οδηγήσει νομοτελειακά σε επαχθείς λύσεις: είτε σε αύξηση των δημοτικών τελών, με περαιτέρω επιβάρυνση των δημοτών, είτε σε δανεισμό (και ας ελπίσουμε όχι σε στάση πληρωμών).


ΥΓ: Μεγάλα ερωτηματικά εγείρει η “κλήση σε προσοχή και εγρήγορση” του Δήμου Πεντέλης προς τους δημότες ΤΗΝ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 15ης Φεβρουαρίου 2023, με την οποία εικάζεται η άντληση στοιχείων προμηθευτών του Δήμου από το σύστημα ανάρτησης πράξεων του Δημοσίου - ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Αλήθεια, οι πολίτες/δημότες τί ακριβώς πρέπει να φοβούνται, δεδομένου ότι δεν αναρτώνται προσωπικά τους δεδομένα στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ; Ή μήπως υπήρξε κάποια διαρροή;

Με τη σειρά μας επιτρέπεται να εικάσουμε ότι η παραπάνω κινδυνολογία προετοιμάζει το κοινό για επερχόμενη προσπάθεια περιορισμού της δημοσιοποίησης δημόσιων στοιχείων που αφορούν στην οικονομική διαχείριση, η οποία κάθε άλλο παρά χρηστή είναι, ώστε να εξακολουθήσει η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος.

Τέλος, με τη σειρά μας “εικάζουμε με 100% βεβαιότητα” την επερχόμενη προσπάθεια για πλήρη εξάλειψη της διαφάνειας και για ολοκληρωτική απουσία λογοδοσίας, από την παρούσα δημοτική αρχή. Επί τέσσερα χρόνια, ο ετήσιος απολογισμός Δημάρχου αποτελεί άγνωστη έννοια για την κ. Κεχαγιά.

Όλες οι παραπάνω “βέβαιες εικασίες” αποτελούν πρακτικές μη αποδεκτές και καταδικαστέες από το συνδυασμό “ΠΕΝΤΕΛΗ 2020- ΠΡΑΣΙΝΗ- ΕΞΥΠΝΗ- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ”, διότι είναι αντιδιαμετρικά αντίθετες με μια από τις βασικές αρχές μας: την πίστη στη δημοκρατία, τη λογοδοσία και την ενημέρωση.


Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page