top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΛΑΙΟΔΗΜΟΣ

Ανακοίνωση συμπόρευσης του Τοπικού Συμβούλου Πεντέλης Ηλία Αλεξόπουλου

Έγινε ενημέρωση: 14 Φεβ 2023Την συμπόρευσή του με τον Άγγελο Παλαιοδήμο και την παράταξη Πεντέλη 2020 - Πράσινη, Έξυπνη, Δημοκρατική Πόλη ανακοίνωσε ο τοπικός σύμβουλος Πεντέλης Ηλίας Αλεξόπουλος. Ακολουθεί ανακοίνωσή και σύντομο βιογραφικό.

" Αγαπητές κι Αγαπητοί Συμπολίτες

Όλοι γνωρίζουμε ότι το 2023 είναι εκλογική χρονιά. Και ναι μεν το ενδιαφέρον μπορεί να είναι στραμμένο στην κεντρική πολιτική σκηνή, ωστόσο (και μου επιτρέψετε τον ενικό) η δική σου και η δική μου καθημερινότητα είναι άρρηκτα δεμένη με την ποιότητα της Τοπικής μας Αυτο-Διοίκησης, που αν μη τι άλλο επιλέγεται μέσω της δικής σου και δικής μου ψήφου. Το είδαμε στη φωτιά, το είδαμε στο χιόνι, το βλέπουμε κάθε μέρα. Σε αυτό το πλαίσιο αποφάσισα να συμπορευθώ με την παράταξη Πεντέλη 2020 Πράσινη-Έξυπνη-Δημοκρατική, καθώς είναι η μόνη που κατορθώνει μέσα σε τρείς λέξεις (και μάλιστα με την αυτή σειρά) να συμπεριλάβει το δικό μου όραμα για τον τόπο μου/μας. Με πολύ απλά λόγια θέλω να ξαναγίνει η Πεντέλη τόσο πράσινη, όσο ήταν πριν 40 + χρόνια, τόσο έξυπνη, ώστε να μην σπαταλά κανένας δημότης τον πολυτιμότερο πόρο του τον χρόνο και τόσο δημοκρατική, ώστε κανένας/καμιά δημότης να μην είναι, ούτε να αισθάνεται μόνος/η. Δύσκολο; Όχι τόσο. Τι χρειάζεται; Πρόγραμμα, τόλμη, επιμονή κι υπομονή και σε καμία περίπτωση λευκή επιταγή. Λίγα λόγια, ακόμη λιγότερες φωτογραφίες και κατά κύριο λόγο πολλή αλλά στοχευμένη εργασία. Δεν πρέπει κανείς και καμιά να ξεχνάει ότι το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το προετοιμάζουν. Στο χέρι σας είναι."


Σύντομο Βιογραφικό Ηλία Δ. Αλεξόπουλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Σπούδασε Χημεία στο Πανεπιστήμιο Πατρών (κατεύθυνση Ανόργανη, Πυρηνική και Φυσικοχημεία) με πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στο Λέστερ στην Αγγλία.

Υπηρέτησε στο Σώμα Εφοδιασμού Μεταφορών με εκπαίδευση στον Πυρηνικό Ραδιενεργό Βιολογικό και Χημικό Πόλεμο.

Το 2006 εισήχθη πρώτος στην Εθνική Σχολή Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από όπου αποφοίτησε αριστούχος με κατεύθυνση την Οικονομική Διαχείριση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αποτελεί μέλος της Ένωσης Αποφοίτων Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Στον Ιδιωτικό Τομέα εργάστηκε στις εταιρείες Εurochem, Amstel-Heineken, Novartis, Roche και Γερμανός.

Στον Δημόσιο Τομέα εργάστηκε στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης ως στέλεχος και καθηγητής και στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης ως εκπαιδευτής ενηλίκων. Επίσης εργάστηκε στο Κέντρο Τεκμηρίωσης και Καινοτομίας του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Σήμερα εργάζεται στη Διεύθυνση Ηλεκτρικής Ενέργειας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, και πιο συγκεκριμένα στο τμήμα Προμήθειας ΗΕ & Προστασίας Καταναλωτών. Διατελεί Πρόεδρος της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμών Προμηθειών του ΥΠΕΝ και είναι Υπεύθυνος Ομάδας Πυρασφάλειας και Α’ Βοηθειών.

Είναι για δεύτερη φορά εκλεγμένος Τοπικός Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης.

Είναι ταμίας στην Ένωση Γονέων Πεντέλης και έχει διατελέσει μέλος και πρόεδρος Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Είναι ιδρυτικό μέλος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Πεντέλης, υποστηρικτής του WWF και μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Πασχόντων Από Μεσογειακή Αναιμία.

Αποτέλεσε μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών Δήμου Ν. Πεντέλης και είναι πιστοποιημένα εκπαιδευμένος σε CPR, Trauma, ως επίσης και σε Πολιτική Άμυνα και Πολιτική Σχεδίαση Εκτάκτου Ανάγκης.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά (και ένα σκυλί).

Στον ελεύθερο χρόνο του ρολλάρει στο Brazilian Jiu Jitsu (αργυρό μετάλλιο πανελλήνιο πρωτάθλημα BJJ 45+ κατηγορία Φτερού), διαβάζει σχετικότητα, κβαντομηχανική και εξελικτική βιολογία και όταν… προλαβαίνει ασκείται στο διαλογισμό non dual mindfulness."

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page