top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΛΑΙΟΔΗΜΟΣ

Άτακτη υποχώρηση της διοίκησης Κεχαγιά για τους διάτρητους ισολογισμούςΈχουμε επανειλημμένως τονίσει ότι η διοίκηση της κ. Κεχαγιά ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ καθώς σε όλη την διάρκεια της θητείας της δεν έχει φέρει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο ΚΑΝΕΝΑΝ ισολογισμό!! Και ναι, πολύ καλά διαβάσατε, η κ. Κεχαγιά επί τέσσερα χρόνια έχει γραμμένη στα παλαιότερα των υποδημάτων της τη σχετική νομοθεσία (Άρθρο 163 του Ν.3463/2006) που προβλέπει τις υποχρεώσεις της δημοτικής αρχής σε σχέση με τη σύνταξη και ψήφιση ετήσιων ισολογισμών.

Τη Δευτέρα 08/05/2023 σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης η κ. Κεχαγιά προσπάθησε να ξεπεράσει αυτό τον σκόπελο, φέρνοντας προς ψήφιση τρεις διάτρητους ισολογισμούς (!) για τα οικονομικά έτη 2019, 2020, 2021. Στους ισολογισμούς που κατατέθηκαν προς ψήφιση εκτός από μία σωρεία λαθών αποτύπωσης υπήρχαν και σαφείς επιφυλάξεις του Ορκωτού Λογιστή - Ελεγκτή καθώς όπως κατά λέξη αναφέρει στην έκθεση του “Δεν τέθηκαν υπόψη μας τα επίσημα οικονομικά στοιχεία των Νομικών Προσώπων ΟΚΠΑ και ΟΠΑΘ (εγκεκριμένα και ελεγμένα από τα αρμόδια όργανα) για την περίοδο 1/1 έως 10/10/2019 (ημερομηνία κατάργησης τους) και συνεπώς διατηρούμε επιφύλαξη για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στα υπόλοιπα των λογαριασμών του Ενεργητικού, του Παθητικού και καθώς και των ίδιων κεφαλαίων του Δήμου”.

Στην ίδια έκθεση ο Ορκωτός Λογιστής - Ελεγκτής σημείωνε μια σειρά ενεργειών που παρέλειψε η δημοτική αρχή να κάνει:

  • Ισολογισμός περιόδου 1/1/2019 έως 10/10/2019 για τα καταργημένα ΝΠΔΔ

  • Έγκριση ισολογισμών των ΝΠΔΔ από το Δημοτικό Συμβούλιο

  • Υποβολή από τους Λογιστές των αντίστοιχων φορολογικών δηλώσεων και γενικότερα όλων των στοιχείων που απαιτούνται κατά το κλείσιμο των διαχειριστικών χρήσεων.

  • Λογιστικοποίηση όλων των στοιχείων του Ενεργητικού και Παθητικού και των Ίδιων Κεφαλαίων, των ΝΠΔΔ στα βιβλία του Δήμου

Με μια σειρά αποκαλυπτικών εγγράφων, ο επικεφαλής της Δημοτικής μας Παράταξης και Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Άγγελος Παλαιοδήμος, κατέδειξε ότι οι Ισολογισμοί και των δύο ΝΠΔΔ (ΟΚΠΑ και ΟΠΑΘ) βρίσκονταν εδώ και δύο χρόνια στα χέρια του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Πεντέλης κ. Γ. Καρβουνάκη (υπεύθυνου για τα Οικονομικά του Δήμου Πεντέλης μετά την εκκωφαντική παραίτηση της κ. Γ. Μητροπούλου από την θέση της Αντιδημάρχου Οικονομικών Υπηρεσιών τον Ιούνιο του 2020). Στο ισολογισμό του ΟΚΠΑ μάλιστα καταγράφονταν και μια σειρά κινήσεων που γίνονταν στον τραπεζικό λογαριασμό του ΝΠΔΔ μετά την οριστική κατάργηση του (ΦΕΚ 3742/Β/10-10-2019)!!!

Σε σχετικές ερωτήσεις αναφορικά με τους λόγους για τους οποίους δεν υποβλήθηκαν ποτέ προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο οι συγκεκριμένοι ισολογισμοί των δύο καταργημένων ΝΠΔΔ τόσο η Δήμαρχος κ. Κεχαγιά όσο και ο Γενικός Γραμματέας κ. Καρβουνάκης παρέμειναν βουβοί. Στην αίθουσα δεν υπήρχε κανένας άλλος να δώσει απαντήσεις καθώς παρά τη σχετική εκ του νόμου υποχρέωση, κανένα στέλεχος της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Πεντέλης δεν ήταν παρόν. Εκκωφαντικές ήταν και οι απουσίες από τη συνεδρίαση των κ. Γ. Μητροπούλου και Αν. Κοσμοπούλου οι οποίες στις 22/10/2019 ως Αντιδήμαρχοι είχαν υπογράψει για λογαριασμό της διοίκησης τα Πρωτόκολλα Παράδοσης Παραλαβής των Ν.Π.Δ.Δ.

Μετά από την αποκάλυψη όλων των παραπάνω στοιχείων ζητήσαμε την αναβολή της συνεδρίασης, την ενσωμάτωση των οικονομικών στοιχείων των καταργημένων ΝΠΔΔ σε αυτά του Δήμου και την επαναδιατύπωση ή απαλοιφή των παρατηρήσεων του ορκωτού, προς όφελος του Δήμου και των δημοτών του. Με την πίεση σύσσωμης της αντιπολίτευσης, και παρόντων μόλις τριών (!) δημοτικών συμβούλων της αποδεκατισμένης δημοτικής της ομάδας, η κ Κεχαγιά ετράπη σε άτακτη υποχώρηση αποσύροντας και τους τρεις διάτρητους ισολογισμούς του Δήμου Πεντέλης!!! Συνεχίζει έτσι ο Δήμος Πεντέλης να παραμένει μνημείο αδιαφάνειας και κακοδιοίκησης σε πανελλαδικό επίπεδο.

Για την Δημοτική μας Παράταξη η έννοια της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ και κατ’ επέκταση της ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ και της ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ στη διακυβέρνηση του Δήμου είναι πρωταρχικής σημασίας. Για κάποιους άλλους αποτελούν άγνωστες λέξεις. Προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να πρεσβεύουμε βασικές μας αξίες όπως η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και η ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ για την προάσπιση του συμφέροντος των δημοτών μας. Και με αυτές τις αξίες δεσμευόμαστε ότι θα διοικήσουμε το Δήμο Πεντέλης την επόμενη πενταετία.Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Έλα μαζί μας!

Kommentare


bottom of page