top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΛΑΙΟΔΗΜΟΣ

"Στόχος μας η δημιουργία και η επικράτηση μιας νέας νοοτροπίας" - Εγκαίνια εκλογικού κέντρου




Το απόγευμα της Τετάρτης 20-09-2023, σε πανηγυρική ατμόσφαιρα ενώπιον πλήθους παρισταμένων, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του δημοτικού συνδυασμού ΠΕΝΤΕΛΗ 2020 ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΞΥΠΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ, επί της Λεωφόρου Α. Παπανδρέου 14 – Μελίσσια (και στον περιβάλλοντα χώρο αυτού), καθώς και η παρουσίαση της ομάδας υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό που τελέστηκε από τον πρωτοπρεσβύτερο του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Μελισσίων, π. Θεόδωρο Φωτιάδη και ακολούθησε η ομιλία του επικεφαλής του συνδυασμού και Υποψήφιου Δημάρχου Πεντέλης, κ. Άγγελου Παλαιοδήμου.

Τον υποψήφιο Δήμαρχο προλόγισαν ο Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Κρανιώτης και ο Αντιναύαρχος ε.α. Γιώργος Τσόγκας. Στην 30λεπτη ομιλία του, ο κ. Άγγελος Παλαιοδήμος, συγκινησιακά φορτισμένος από την ανταπόκριση και συμμετοχή του κόσμου στην εκδήλωση, παρουσίασε το στοίχημα της νέας δημοτικής περιόδου και τον τρόπο για την επίτευξή του, μέσα από τις αρχές και το όραμα του συνδυασμού, που έχει εξειδικευτεί σε ενέργειες υλοποίησης και περιγράφεται αναλυτικά στο πρόγραμμα δράσεων του συνδυασμού.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο στοίχημα της ΑΝΘΕΚΤΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ, δηλαδή μιας πόλης που θα μπορεί να απορροφήσει μελλοντικές κρίσεις και κραδασμούς στην κοινωνία, στην οικονομία και στις υποδομές της, ώστε να παραμένει όρθια και σε θέση να προστατεύει τους κατοίκους της και να διατηρεί τις λειτουργίες, τις δομές, τα συστήματα, αλλά και την ταυτότητά της.

Στον λόγο του, υπογράμμισε τον ρόλο και τη σημασία της τοπικής αυτοδιοίκησης λέγοντας: «Στη χώρα μας, οι Δήμοι αποτελούν το εγγύτερο στον πολίτη-δημότη-κάτοικο επίπεδο διοίκησης. Είναι αυτοί που καλούνται πάντα να συνδράμουν σε πρώτο βαθμό για την αντιμετώπιση κάθε κρίσης και τελικά, να βγάλουν πρώτοι “τα κάστανα από τη φωτιά”. Είναι όμως και αυτοί που πρέπει να σχεδιάσουν και να πραγματοποιήσουν έργα υποδομών και δράσεις, προκειμένου να προληφθούν και να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικότητα οι επερχόμενες έκτακτες καταστάσεις και κίνδυνοι. Είναι αυτοί που πρέπει να κερδίσουν το στοίχημα της ΑΝΘΕΚΤΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ.»

Στην κατεύθυνση αυτή, σημείωσε ότι οι νέες δημοτικές αρχές δε μπορούν να κερδίσουν το σύγχρονο αυτό στοίχημα χρησιμοποιώντας αποτυχημένες αυτοδιοικητικές μεθόδους, (ρουσφετολογία και αδιαφάνεια) ή φθαρμένα πρόσωπα (κομματάρχες, παράγοντες και κατ’ επάγγελμα πολιτικούς). Τόνισε ότι το κάθε τι ΝΕΟ χρειάζεται: Νέα οπτική, Νέα πρόσωπα, Νέες ιδέες, Νέες γνώσεις και δεξιότητες. Με άλλα λόγια, το καθετί ΝΕΟ, απαιτεί Νέα νοοτροπία: την αντικατάσταση του ΕΓΩ από το ΕΜΕΙΣ. Και προσέθεσε: «Επιλέξαμε και δεσμευτήκαμε, από την αρχή, να έχουμε την ταυτότητα ενός πραγματικά Ανεξάρτητου - Ακομμάτιστου - Ακηδεμόνευτου Συνδυασμού. Με πίστη στον Θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον οποίο θέλουμε και αγωνιζόμαστε να εξελίξουμε σε Θεσμό Τοπικής Διακυβέρνησης. Με ξεκάθαρο ΟΡΑΜΑ για μια ΠΡΑΣΙΝΗ, ΕΞΥΠΝΗ – ΑΝΘΕΚΤΙΚΗ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ για όλους. Με μια ΟΜΑΔΑ άξιων Στελεχών, με εμπειρία και γνώση επαγγελματική, κοινωνική, αυτοδιοικητική. Με σκοπό την προσφορά στην κοινότητα και κρατώντας αποστάσεις από εμμονικές, ατομικές φιλοδοξίες για προσωπική ανέλιξη στις θέσεις και τα “οφίτσια” της Δημοτικής εξουσίας. Με κύριο στόχο τη δημιουργία και την επικράτηση μιας Νέας Νοοτροπίας, αφού η καθημερινότητα μας δείχνει με σαφήνεια πως η Εξέλιξη και η Προκοπή του Δήμου είναι στα δικά μας χέρια, στα χέρια των Δημοτών!»

Κλείνοντας τον λόγο του, απηύθυνε προς όλους τους κατοίκους του Δήμου Πεντέλης πρόσκληση συμμετοχής στην επερχόμενη, αποφασιστικής σημασίας, εκλογική διαδικασία και επιπλέον, κάλεσε το σύνολο των Μελισσιωτών, Νεοπεντελιωτών και Πεντελιωτών να αναδείξουν τον δημοτικό συνδυασμό ΠΕΝΤΕΛΗ 2020 ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΞΥΠΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ, την ΟΜΑΔΑ που ΘΕΛΕΙ, ΞΕΡΕΙ και ΜΠΟΡΕΙ, σε νέα δημοτική αρχή, η οποία θα κάνει τον Δήμο Πεντέλης μία ΠΡΑΣΙΝΗ, ΕΞΥΠΝΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΗ ΠΟΛΗ. Μια ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ για όλους.

Το πέρας της ομιλίας του επικεφαλής Άγγελου Παλαιοδήμου ακολούθησε η παρουσίαση των Υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων του συνδυασμού ΠΕΝΤΕΛΗ 2020 ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΞΥΠΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι και παλιοί αυτοδιοικητικοί των Μελισσίων, της Νέας Πεντέλης και της Πεντέλης.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος της εκδήλωσης εγκαινίων, ακολούθησε γνωριμία του επικεφαλής και των μελών του συνδυασμού με τους επισκέπτες και παρευρισκόμενους, απολαμβάνοντας δημιουργικό χρόνο χαλαρής επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων.

Σημειώνεται ότι παρά τη μαζική προσέλευση και την αυξημένη συμμετοχή του κοινού στην εκδήλωση, είχαμε μεριμνήσει και διαμορφώσει τους χώρους διεξαγωγής (στάθμευσης, συγκέντρωσης, κ.λπ.) με τέτοιον τρόπο, ώστε καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων υπήρχε πλήρης σεβασμός στις λειτουργίες της πόλης και στις δραστηριότητες των κατοίκων της και δεν προκλήθηκε η παραμικρή κοινωνική όχληση ή δυσλειτουργία.


Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page