top of page
Αναζήτηση
 • Εικόνα συγγραφέαΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΛΑΙΟΔΗΜΟΣ

Ξεκάθαρο OXI στο συμμαχικό εμπαιγμό διοίκησης και “μείζονος” αντιπολίτευσης

Ξεκάθαρο OXI στο συμμαχικό εμπαιγμό διοίκησης και “μείζονος” αντιπολίτευσης για το θέμα της προμήθειας τεχνητού χλοοτάπητα.Σε μία άνευ προηγουμένου επεισοδιακή συνεδρίαση και μέσα σε κλίμα εντάσεων που δεν προάγουν το δημοκρατικό διάλογο, η διοίκηση του Δήμου Πεντέλης έφερε ως θέμα την έγκριση της μελέτης της προμήθειας τεχνητού χλοοτάπητα για τα γήπεδα Μελισσίων και Νέας Πεντέλης.

Στον καταιγισμό σχετικών ερωτήσεων από τους Δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού ΠΕΝΤΕΛΗ 2020, τον Υποψήφιο Δήμαρχο κ. Άγγελο Παλαιοδήμο και την κ. Άντα Μπούσουλα, η διοίκηση άλλοτε αρνήθηκε να απαντήσει και άλλοτε απάντησε αόριστα και απαξιωτικά σε ερωτήσεις όπως:

 1. Γιατί δεν κλήθηκαν οι υπηρεσίες του Δήμου Πεντέλης (Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολεοδομικών Εφαρμογών) στη συνεδρίαση του ΔΣ προκειμένου να ενημερώσουν τους δημοτικούς συμβούλους;

 2. Γιατί η μελέτη έρχεται προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο ως ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ και όχι ως ΕΡΓΟ από τη στιγμή που προϋποθέτει πλήθος τεχνικών εργασιών από εξειδικευμένο προσωπικό;

 3. Ποιο είναι το πολεοδομικό και το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής της λίμνης ΘΑΛΩΣΙ - Γηπέδου Νέας Πεντέλης;

 4. Για ποιο λόγο δεν έγινε ξεχωριστή μελέτη για το αδειοδοτημένο και εντός σχεδίου γήπεδο Μελισσίων;

 5. Ποιο είναι το πραγματικό ποσό που έχει εγκριθεί στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής για τη συγκεκριμένη προμήθεια;

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης καταδείχθηκε μέσα από τις παρεμβάσεις δημοτικών συμβούλων και πολιτών ότι:

 1. Οι υπηρεσίες του Δήμου Πεντέλης δεν κλήθηκαν γιατί θα διαβεβαίωναν το σώμα για πράγματα που δεν θα άρεσαν στη διοίκηση.

 2. Η εν λόγω μελέτη δεν ήρθε προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο ως ΕΡΓΟ γιατί ο συγκεκριμένος τρόπος απαιτεί ένα σύνολο γραπτών και επίσημων εγκρίσεων και αδειοδοτήσεων από δημόσιους φορείς (δασαρχείο, κτηματολόγιο κτλ) που η διοίκηση ούτε είχε ούτε θα μπορούσε ποτέ να έχει στα χέρια της

 3. Ο χώρος της λίμνης ΘΑΛΩΣΙ - Γήπεδο Νέας Πεντέλης είναι μία εκτός σχεδίου πόλης δασική έκταση (οπότε η όποια παρέμβαση στο χώρο απαιτεί περιβαλλοντική μελέτη και έγκριση από το δασαρχείο) και παράλληλα ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ αλλά στο δημόσιο.

 4. Η διοίκηση για τους δικούς της μικροπολιτικούς λόγους δεν εισηγήθηκε δύο ξεχωριστές μελέτες οδηγώντας έτσι σε ομηρία και το γήπεδο των Μελισσίων, θέλοντας παράλληλα να εκθέσει τους συμβούλους που θα ψήφιζαν αρνητικά.

 5. Το πραγματικό ποσό που έχει εγκριθεί από την Περιφέρεια Αττικής στον Προϋπολογισμό Εξόδων 2019 είναι μόλις 10.000€ (ΚΑΕ 02.072.97770201701) και αναμένουμε την 1η αναμόρφωση για να δούμε πότε και αν θα φτάσει τις 580.000€ όσο και το ποσό που προϋπολογίζει η εν λόγω μελέτη.

Για όλους του παραπάνω λόγους ο επικεφαλής του συνδυασμού ΠΕΝΤΕΛΗ 2020 κ. Άγγελος Παλαιοδήμος και η κ. Άντα Μπούσουλα ξεκάθαρα ψήφισαν ΚΑΤΑ της εισήγησης προτείνοντας:

α) να ξαναέρθει στο δημοτικό συμβούλιο ξεχωριστή μελέτη για το αδειοδοτημένο γήπεδο των Μελισσίων.

β) να ξεκινήσει διαβούλευση με ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ του Δήμου Πεντέλης για τον καλύτερο δυνατό και νόμιμο τρόπο αξιοποίησης του χώρου της λίμνης ΘΑΛΩΣΙ - Γηπέδου Νέας Πεντέλης με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και στο φυσικό κάλλος της περιοχής.

γ) να διερευνηθεί η εύρεση κατάλληλου χώρου στην περιοχή της Νέας Πεντέλης για τη δημιουργία ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟΥ γηπέδου για την διεξαγωγή επίσημων αγώνων


Παράλληλα και επειδή η συγκεκριμένη διαδικασία προμήθειας ουδέποτε πρόκειται να υλοποιηθεί, πρότειναν την ΑΜΕΣΗ προμήθεια συνθετικού χλοοτάπητα για το γήπεδο Μελισσίων με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους.


Αξιοσημείωτο γεγονός αποτέλεσε, μέσα στο ήδη φορτισμένο κλίμα της συνεδρίασης, η αποκάλυψη ότι ο εμπαιγμός από την πλευρά της διοίκησης, βρήκε συμπαραστάτη στο πρόσωπο της αποδεκατισμένης μείζονος αντιπολίτευσης (μόλις τέσσερις εκ των δέκα συμβούλων της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ δίνουν το παρόν), η οποία παρά τις αρχικές αντιρρήσεις της επικεφαλής τοπογράφου - μηχανικού!! κ. Κεχαγιά, ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ τελικά το θέμα, δημιουργώντας πλήθος ερωτηματικών με την στάση της.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comentarios


bottom of page