top of page
theodorou.jpg

Θεοδώρου Γεώργιος

"Η Πεντέλη μπορεί να γίνει μια πόλη πρότυπο σε ομορφιά και ποιότητα ζωής"

Γεννήθηκα στο Βέλο Κορινθίας το 1941 από πατέρα Ελληνοαμερικανό που επισκεπτόμενος την Ελλάδα τότε παγιδεύτηκε εδώ κατά τη διάρκεια του πολέμου. Στο Βέλο οπού τελικά παρέμεινε η οικογένεια μου και μετά τον πόλεμο, τελείωσα το Δημοτικό και Γυμνάσιο μέχρι το 1959 που πήγα για σπουδές στις ΗΠΑ. Στόχος μου ήταν να σπουδάσω Electrical Engineering με προσανατολισμό σε computers και τηλεπικοινωνίες για να επιστρέψω κάποτε στην Ελλάδα όπως και έγινε.  

 

Πτυχιούχος Ηλεκτρονικός Μηχανικός (BSEE, και MSIE από Indiana και Illinois Inst. of Technology (IIT) εργάστηκα από το 1964 στη GTE AE Laboratories σε σχεδίαση Computer Controlled Based  τεχνολογιών για Ψηφιακά Τηλεφωνικά Κέντρα και Δίκτυα, μια εξειδίκευση που με έφερε πάλι στην Ελλάδα και ειδικά στον ΟΤΕ το 1972. Στη Δ/νση Ερευνών ΟΤΕ αρχικά, και Τηλεματικής και Ολοκληρωμένων Λύσεων του ΟΤΕ αργότερα, ασχολήθηκα με μελέτες εισαγωγής των νέων ψηφιακών τεχνολογιών τόσο  στα δίκτυα υποδομής του ΟΤΕ όσο και σε εκείνα Μεγάλων Πελατών του όπως τράπεζες, πολυεθνικές, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, αεροδρόμιο Σπάτων, κλπ μέχρι τη συνταξιοδότηση μου το 2002. Ενδιάμεσα όμως εργάστηκα και μια οκταετία σε σημαντικές θέσεις ευθύνης στον Δορυφορικό Οργανισμό του ΟΗΕ Inmarsat (Λονδίνο) για κινητές επικοινωνίες πλοίων, αεροπλάνων, τρένων, κλπ και για μια διετία στη θυγατρική του ΟΤΕ ROMTELECOM στη Ρουμανία σαν ένας εκ των Γενικών Διευθυντών (Executive Director).

 

Παράλληλα εΙχα σημαντικό διδακτικό και συγγραφικό έργο στο χώρο της πληροφορικής και έγινα ιδιαίτερα γνωστός για τα εκλαϊκευμένα δημοφιλή βιβλία μου σε τεχνικές και εμπορικές εφαρμογές ηλεκτρονικών υπολογιστών σε διάφορες γλώσσες προγραμματισμού  και γλώσσα μηχανής (ASSEMBLY) . Στην υπηρεσία μου (σε τέτοιες τεχνικές διευθύνσεις) είχα, τέλος, σημαντικό ρόλο υπευθύνου για τα project “Αυτόματης Έκδοσης Πιστοποιητικών (από το σπίτι), στην σχεδίαση του δικτύου “ΣΥΖΕΥΞΙΣ” για τα υπουργεία και δημοσιές υπηρεσίες, και της “Κωδικοποίησης και CCITT Τυποποίησης της Ελληνικής Αλφάβητου σε δίκτυα υπολογιστών και τηλεπικοινωνιών που σήμερα θεωρούμε δεδομένη στην καθημερινότητα μας.

 

Ζούμε στα αγαπημένα μας Μελίσσια από το 1981, δηλαδή μετά από μια δεκαετία σχεδόν στην πανέμορφη τότε οδό Ευελπίδων (Πεδίον του Άρεως) οπού κατέληξα αρχικά μετά την επιστροφή μου στην Ελλάδα (λόγω ΟΤΕ)! Με τη σύζυγο μου Ελένη έχουμε 3 παιδιά (τον Βλάσιο, Ιωάννα και Αριστοτέλη) και 7 ευτυχισμένα εγγόνια που όλα μεγάλωσαν στα Μελίσσια και λατρεύουν την περιοχή της Πεντέλης. Αυτά τα παιδιά και εγγόνια μου είναι και ο κύριος λόγος που αποφάσισα ν ασχοληθώ με τα κοινά κι αν με τιμήσετε με την ψήφο σας υπόσχομαι να κάνω ό,τι καλύτερο μου επιτρέπουν οι δυνάμεις και οι γνώσεις μου για να γίνει η Πεντέλη μια πόλη πρότυπο σε ομορφιά και ποιότητα ζωής με το ελάχιστο δυνατό κόστος στον δημότη!

Γιώργος Β Θεοδώρου

(Πρώην Γενικός Δ/ντης ΟΤΕ (ROMTELECOM)

Τηλ: 6977205639

Email: georgetheodorou41@gmail.com   

​​​.

bottom of page