top of page

Γεννήθηκα στην Αθήνα, το 1964. Αποφοίτησα από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1986, ως Μάχιμος Σημαιοφόρος Πολεμικού Ναυτικού και έχω εξειδικευθεί σε θέματα Συνεννοήσεως. Είμαι απόφοιτος της Σχολής Επιτελών Αξιωματικών Ναυτικού, της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) και της Σχολής Αμύνης ΝΑΤΟ (NADEFCOL).  Επιπρόσθετα, είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου “Information Technology Management”, από το Naval Postgraduate School, Monterey, ΗΠΑ. 

Έχω διατελέσει Κυβερνήτης στα ΤΠΚ ΤΡΟΥΠΑΚΗΣ (1999-2001) και Φ/Γ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ (2008-2010), Διευθυντής Διευθύνσεως Επικοινωνιών και Πληροφορικής του ΓΕΝ, επιτελής AWWO του Διοικητή της Μόνιμης Ναυτικής Νατοϊκής Δύναμης Μεσογείου (CSNFM), Τμηματάρχης Επικοινωνιών στο Αρχηγείο Στόλου, Επιχειρήσεων στο ΓΕΝ και στο Γραφείο Μετεξέλιξης του Α/ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Π. ΧΗΝΟΦΩΤΗ. 

Το 2006-2008 υπηρέτησα ως Επιτελής και το 2012-2014 ως Αναπληρωτής Στρατιωτικός Αντιπρόσωπος στη Στρατιωτική Αντιπροσωπεία της Στρατιωτικής Επιτροπής της χώρας μας, στο ΝΑΤΟ HQ, στις Βρυξέλλες. Από το 2014 έως το 2015, στη Διεύθυνση Αμυντικής Πολιτικής του ΓΕΕΘΑ ως τμηματάρχης θεμάτων ΝΑΤΟ. 

Τον Μάρτιο του 2016, ανέλαβα τη Διοίκηση του Κέντρου Εκαπίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ/NMIOTC NATO Maritime Interdiction Operational Training Centre) στα Χανιά, απ’ όπου και αποστρατεύτηκα το 2018.

Είμαι συνιδρυτής του Κέντρου Αριστείας ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ (Centre of Excellence ACROPOLIS), και αρθρογράφος θεμάτων επικαιρότητας σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Ζω με την οικογένεια μου στα Μελίσσια τα τελευταία 20 χρόνια. Εδώ και ένα και πλέον χρόνο αποφάσισα να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση, και εν όψει των εκλογών αποφάσισα να κατέλθω υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «ΠΕΝΤΕΛΗ 2020». Μιά παράταξη αυτόνομη, προοδευτική, ανεξάρτητη, ακομμάτιστη και ακηδεμόνευτη, όντας μέλος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού αυτής,  στηρίζοντας την υποψηφιότητα του Άγγελου Παλαιοδήμου για Δήμαρχο του Δήμου ΠΕΝΤΕΛΗΣ.

Οι λόγοι αυτής της επιλογής αρκετοί, το μόνο που επισημαίνω σε ενεστώτα χρόνο είναι ότι έγινε μετά από προσεκτική παρατήρηση των γεγονότων και της λειτουργίας της παρούσας δημοτικής αρχής στην αποτελεσματική διοίκηση του Δήμου μας, στις προεκλογικές επιλογές των διαφόρων επικεφαλής των παρατάξεων, την μελέτη όλων των υποψηφίων δημάρχων και των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και άλλα πολλά που το καθένα έχει τη μικρή ή μεγαλύτερη σημασία του στην δική μου απόφαση και επιλογή.

Το όραμα μου ταυτίζεται με αυτό της ΠΕΝΤΕΛΗ 2020 για μιά πράσινη, έξυπνη και δημοκρατική πόλη με την ευρεία συμμετοχή όλων των ενεργών πολιτών. Προσωπικά αν εκλεγώ, θα αφοσιωθώ ουσιαστικά στην εξασφάλιση μιας Διοίκησης χρηστής και διαφανούς. Μιάς Διοίκησης που θα εξασφαλίζει τις επιταγές των πολιτών-δημοτών, θα υλοποιεί στόχους (στοχοθεσία) επ’ ωφελεία όλων, με σκοπό την ορθολογική κατανομή και εξοικονόμηση πόρων (και των οικονομικών) για τη βελτίωση της καθημερινότητας και την εξασφάλιση της ανάπτυξης στο Δήμο μας. Η χρηστή διαχείριση του χρήματος των συνδημοτών μας και η εξοικονόμηση πόρων πάντα με ορθολογική προσέγγιση, θα γίνει η προσωπική μου σημαία.

Αν ταυτιζόμαστε, σας ευχαριστώ εκ των πρωτέρων για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου.

FB: George Tsogkas

Mob: 6956667860

Email: nmiotc.cdt.16.18@gmail.com

ΤΣΟΓΚΑΣ 02.jpg

Τσόγκας Γιώργος     Αντιναύαρχος (ε.α.) ΠΝ
"Δήμος Πεντέλης: πλεύση σε πορεία ανανέωσης, με ούριους ανέμους."

bottom of page