top of page
Αναζήτηση
  • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΟΓΚΑΣ

ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ – ΑΛΑΤΙ 0-3, σημειώσατε δύο!Εντός έδρας η πανίσχυρη ομάδα της Μπάρμπαρα, έχασε τρία μηδέν από το ... ταπεινό αλάτι! Πάντως, κάποιοι καυχησιάρηδες προπονητές και παράγοντες διαφήμιζαν και φέτος την ευρύτερη αποτελεσματικότητα και την ικανότητα της ομάδος στο διηνεκές, να .... αντιμετωπίζει πολλές περιπτώσεις τύπου «αλατιού».

Σε μια ευθυμογραφική, πλην όμως ουσιαστική περιστροφή του δημόσιου λόγου του, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πεντέλης Άγγελος Παλαιοδήμος τόνισε ότι η Μπάρμπαρα, δεν μας φέρθηκε ... βάρβαρα! Και προφανώς αυτή είναι η απόλυτη αλήθεια.

Καμμένοι όμως από τον περσινό χυλό, σπεύσαμε φέτος να φυσήξουμε και το γιαούρτι.

Υπό σημαντική σπουδή λοιπόν, τόσο η προετοιμασία όσο και η αντιμετώπιση της ήπιας κατά τ’ άλλα Μπάρμπαρα, με “τόσο-όσο” χιονιά, και με διθυραμβικά εμβατήρια για τη νίκη κατ’ αυτής. Το βασικότερο μέσο αντιμετώπισης αυτής το ... ταπεινό αλάτι! Το οποίο προφανώς και χρησιμοποιήθηκε με υπερβολή (αφού είχαμε καεί στο χυλό) άρα το πλεονάζον δημιούργησε υπερβάλλουσα δαπάνη. Να το 0-1. Φάγαμε το πρώτο γκολ!

Δεν το βάλαμε σε κλειστές αποθήκες και δεν το μαζέψαμε όταν τελείωσε η Μπάρμπαρα... Και μετά άρχισαν οι βροχούλες. Και ακολούθησαν τα νεράκια από τα λιωμένα χιόνια των «πάνω μαχαλάδων». Και δυστυχώς είναι ακόμη εκεί...και λιώνει! Στο αλάτι αναφέρομαι! Και θα αναγκαστούμε να αγοράσουμε κι άλλο στον επόμενο χιονιά (πέρσι Μάρτιος ήταν τα τελευταία χιόνια!) Και πού πηγαίνει το λιωμένο αλάτι, αφού παραμένει εκτεθειμένο και ακάλυπτο (ή έστω καλυμμένο με πρόχειρους πλαστικούς μουσαμάδες); Πηγαίνει στους δρόμους μας, και προφανώς καταλήγει σε πάρκα, ρέματα και τελικά στη θάλασσα! Νά ‘το και το δεύτερο γκολ, 0-2, υπέρ του άλατος! Αποξηραμένα φυτά και νεκρή θάλασσα από υπέρμετρη και κακή χρήση. Ποσότητα δέκα χιλιάδων τόνων μας είπαν ότι διατέθηκε για την Αττική, σε κόντρα με την οικολογική ευαισθησία μας, την οποία πολλές φορές επικαλούνται και αναζητούν. Μάλλον μας κοροϊδέψανε οι «προπονητές»!

Την φθορά στα αυτοκίνητα μας δεν την υπολογίζω. Αυτό ήταν οφσάιντ και δεν μέτρησε!

Καλά το 0-3 τώρα θα ερωτηθείτε, πώς προκύπτει; Αυτό το “φάγαμε” από την διαδικασία της μη απόκτησης γνώσης και την απουσία θεσμικής βελτίωσης για το μέλλον. Και στην επόμενη Μπάρμπαρα, ή όπως αλλιώς και να την ονομάσουμε, λόγω ελλείψεως μηχανισμού ανάδρασης, λόγω ανυπαρξίας διαδικασιών μετατροπής της πληροφορίας σε γνώση, λόγω μη ορθολογικής προσέγγισης, και στην επόμενη κατάσταση… πάλι το ίδιο θα συμβεί! Νά το και το τρίτο γκολάκι!

Αγαπητοί μου αισθάνομαι την ανάγκη να απολογηθώ, γιατί δεν παρακολουθώ ποδόσφαιρο, δεν γνωρίζω ομάδες και διαδικασίες και συγχωρέστε με αν κάπου «ποδοσφαιρικά» είμαι λάθος. Εγώ πάντως, αν αποφασίσω να υποστηρίξω ομάδα ... θα γίνει τ’ αλατιού!

Αγαπητοί φίλαθλοι της Μπάρμπαρα, με αυτούς τους προπονητές και παίκτες, στη Β’ Εθνική σας βλέπω του χρόνου…


Τσόγκας Γιώργος

Υποναύαρχος (ε.α.) ΠΝ

Μέλος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού

της Δημοτικής Παράταξης

ΠΕΝΤΕΛΗ 2020 - ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΞΥΠΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ

με Υποψήφιο Δήμαρχο τον Άγγελο Παλαιοδήμο


Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comentários


bottom of page