top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΛΑΙΟΔΗΜΟΣ

Με Δούρειο Ίππο η δεύτερη προσπάθεια άλωσης του Παίδων ΠεντέληςΑμετανόητη η κυβέρνηση συνεχίζει τις προσπάθειές της να απαξιώσει και να υποβαθμίσει το νοσοκομείο ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, ένα από τα τρία τριτοβάθμια παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής. Η πρώτη προσπάθεια έγινε πριν τέσσερις μήνες, όταν σταμάτησε τις εφημερίες του νοσοκομείου με πρόφαση τον παιδικό εμβολιασμό κατά του COVID19. Ευτυχώς, μετά τη γενική κοινωνική κατακραυγή, η λειτουργία του νοσοκομείου αποκαταστάθηκε.

Αυτή τη φορά, η επίθεση κατά του ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ γίνεται πιο επιτηδευμένα, με δούρειο ίππο τη χορηγία μιας Μ.Κ.Ο. (Ένωση Ροταριανών ομίλων - 2470 Περιφέρειας Διεθνούς Ρόταρυ) της τάξης των 100.000€, με όρους όμως που σε καμία περίπτωση δεν αρμόζουν σε μια δομή Υγείας και ιδιαίτερα σε ένα τριτοβάθμιο παιδιατρικό νοσοκομείο. Πιο συγκεκριμένα, η Μ.Κ.Ο. αναλαμβάνει τη διαμόρφωση και τον εξοπλισμό χώρου ΕΝΤΟΣ του νοσοκομείου, για την προσωρινή παραμονή παιδιών και εφήβων έως 16 ετών, μετά από εισαγγελική παραγγελία. Με άλλα λόγια, θέλει να δημιουργήσει μια δομή Πρόνοιας εντός μιας δομής Υγείας, καταργώντας θαλάμους και κρεβάτια από κλινικές του νοσοκομείου. Οι εύλογες υποψίες μας για τον πραγματικό σκοπό αυτής της δωρεάς αυξάνονται εξαιτίας δύο πολύ σημαντικών γεγονότων. Πρώτον, ότι λίγα μέτρα πάνω από το Παίδων Πεντέλης υπάρχουν μεγάλοι διαθέσιμοι χώροι του ΠΙΚΠΑ, το οποίο αποτελεί δομή Πρόνοιας. Δεύτερον, ότι ιθύνων νους αυτού του εγχειρήματος είναι η Διοικήτρια της εν λόγω Μ.Κ.Ο., κ. Μαρίζα Οικονόμου, η οποία “τυγχάνει” να είναι και Υποδιοικήτρια της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) Αττικής του Υπουργείου Υγείας!!

Στις 17/03/2022, το Διοικητικό Συμβούλιο των νοσοκομείων ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ - ΑΜ. ΦΛΕΜΙΝΓΚ - ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, με σχετική απόφασή του (ΑΔΑ:ΨΓΕΓ4690Ω5-ΧΨΚ) και χρησιμοποιώντας λεκτικούς ακροβατισμούς προκειμένου να αποκρύψει τη δημιουργία δομής προνοιακού χαρακτήρα μέσα σε τριτοβάθμιo παιδιατρικό νοσοκομείο, ενέκρινε τη δωρεά της Μ.Κ.Ο. “για τη διαμόρφωση και τον εξοπλισμό χώρου εντός του Γ. Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, για την προσωρινή παραμονή παιδιών και εφήβων έως 16 ετών μετά από εισαγγελική παραγγελία, όπως ακριβώς ισχύει και σήμερα καθότι δεν πρόκειται για Δομή ή Ξενώνα προνοιακού χαρακτήρα”. Με την ίδια απόφαση, ενέκρινε και την υπογραφή του επισυναπτόμενου σχεδίου σύμβασης “Δωρεάς – Μνημονίου Συνεργασίας” από τον Κοινό Διοικητή των νοσοκομείων «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ - ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ - ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ», κ. Δαλαΐνα Ηλία. Στη σχετική απόφαση που αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (ΑΔΑ:ΨΓΕΓ4690Ω5-ΧΨΚ), ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ το κείμενο του σχεδίου της σύμβασης “Δωρεάς – Μνημονίου Συνεργασίας” μεταξύ των δύο πλευρών για ευνόητους λόγους!!

Ως δημοτική παράταξη δεν μπορούσαμε να μείνουμε αδρανείς. Δεκαμελές κλιμάκιο του συνδυασμού μας επισκέφθηκε το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, στις 19/04/2022, προκειμένου να κάνει αυτοψία αλλά και να ενημερωθεί για το θέμα από τους γιατρούς, τους εργαζόμενους και τη διοίκηση του νοσοκομείου. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης, κ. Ηλίας Λιόλιος και οι γιατροί του νοσοκομείου μας ενημέρωσαν ότι έχουν ήδη απομακρυνθεί κρεβάτια από δύο θαλάμους και έχει ξεκινήσει η αποσύνδεση της εγκατάστασης παροχής οξυγόνου. Το συγκεκριμένο τμήμα του νοσοκομείου, δυναμικότητας 22 κλινών, δεν είναι είναι πια επισκέψιμο, καθώς έχει αποκλειστεί η πρόσβαση με την τοποθέτηση γυψοσανίδας!! Σε σχετικό προφορικό μας αίτημα προς την αναπληρώτρια Διοικήτρια του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, κ. Ευ. Κατοίκου, για επίσημη ενημέρωση από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, ευγενικά μας παρέπεμψε στον Κοινό Διοικητή των νοσοκομείων «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ - ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ - ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ», κ. Ηλία Δαλαΐνα.

Την ίδια μέρα, κλιμάκιο του συνδυασμού μας, αποτελούμενο από τον επικεφαλής κ. Άγγελο Παλαιοδήμο, τον σύμβουλο Δ.Κ. Μελισσίων κ. Απόστολο Φραντζή και τα στελέχη του συνδυασμού μας κ. Κωνσταντίνο Χριστόπουλο, κ. Αύγουστο Μαρούλη και κ. Ιωάννη Λάλο, συνάντησε τον κ. Δαλαΐνα στο γραφείο του στο Σισμανόγλειο. Παρά τις “καθησυχαστικές” του προσπάθειες (π.χ. μέσος όρος διαμονής των παιδιών στο διαμορφωμένο χώρο 4-5 ημέρες) ουδόλως μας καθησύχασε, καθώς αρνήθηκε να μας δώσει αντίγραφο του σχεδίου της σύμβασης “Δωρεάς – Μνημονίου Συνεργασίας”, το οποίο αποτελεί ανοιχτό δεδομένο μετά την ψήφισή του από το ΔΣ των νοσοκομείων «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ - ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ - ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ». Ως γνωστόν όμως “Verba volant, scripta manent” (τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν).

Όταν τον ενημερώσαμε ότι έχουμε στη διάθεσή μας το κείμενο της σύμβασης και του ζητήσαμε εξηγήσεις για διάφορους όρους που παραπέμπουν σε δημιουργία ΜΟΝΙΜΗΣ ΔΟΜΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ (π.χ. άρθρο 4, παρ. 10 και 11 για την υποχρέωση του νοσοκομείου να επιτρέπει στη Μ.Κ.Ο. και σε εθελοντές να προσφέρουν απασχόληση, επιμόρφωση και εκπαίδευση των διαμενόντων παιδιών) εποίησε την νήσσαν και ευγενικά “σφύριξε” τη λήξη της συνάντησής μας.

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που σφυράνε αδιάφορα, αλλά για τους δικούς τους λόγους. Για ακόμα μια φορά, η διοίκηση του Δήμου Πεντέλης επιδεικνύει τόσο αργά αντανακλαστικά, που μας βάζουν σε υποψίες. Το συγκεκριμένο θέμα αγγίζει ιδιαίτερα την κοινωνία του Δήμου μας, ειδικά στις σημερινές δύσκολες εποχές που διανύουμε. Το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης γίνεται ξανά στόχος, για ευνόητους λόγους. Είναι αυτονόητο ότι μόνο οι δυναμικές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις των πολιτών, των εργαζομένων και των δημοτικών αρχών μπορούν να σταματήσουν την περαιτέρω υποβάθμιση του Νοσοκομείου και να διεκδικήσουν την απαραίτητη αναβάθμισή του. Ως δημοτική παράταξη, έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι θα είμαστε δυναμικά παρόντες στο πλευρό των εργαζομένων και των γιατρών του Νοσοκομείου, των παιδιών και των γονέων, αλλά και της ευρύτερης κοινωνικής πλειοψηφίας, που απαιτεί ένα ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, στήριγμα σε κάθε πολίτη αυτής της χώρας.


Comments


bottom of page