top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΛΑΙΟΔΗΜΟΣ

ΝΙΕΝ: Η ντροπή της πόλης. Ύποπτη η πλήρης εγκατάλειψή του από το Δήμο Πεντέλης

Το απόγευμα της Πέμπτης 31/03/2022, κλιμάκιο του συνδυασμού ΠΕΝΤΕΛΗ 2020 - ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΞΥΠΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ έκανε αυτοψία στο ΝΙΕΝ και έγινε μάρτυρας θλιβερών εικόνων. Απουσία οποιασδήποτε φύλαξης, μπάζα και σπασμένα κλαδιά, γκρεμισμένες και ελεύθερες είσοδοι στο κτίριο, νέοι και έφηβοι που περιφέρονταν ανενόχλητοι μέσα σε αυτό, σπασμένα μπουκάλια και φιαλίδια υγραερίου σκορπισμένα παντού, αναρίθμητες παγίδες πτώσης από μεγάλο ύψος. ΝΤΡΟΠΗ αλλά και ΟΡΓΗ είναι οι λέξεις που περιγράφουν την όλη κατάσταση.

Είναι πραγματικά κρίμα, διότι μετά από έναν πολυετή αγώνα, με απόφαση της τότε Υπουργού Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αχτσιόγλου, (ΑΔΑ: Ψ9ΩΣ465Θ1Ω-3ΛΒ 27/06/2019), ένας οραματικός στόχος των Μελισσιωτών και ένα προσωπικό στοίχημα του τότε Δημάρχου Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου Καψάλη, άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά. Με την αποδοχή των όρων της σύμβασης από το ΔΣ Πεντέλης (ΑΔΑ: ΨΔΗΣΩΞ3-49Ξ), παραχωρήθηκε ο περιβάλλων χώρος του ΝΙΕΝ ως ελεύθερος χώρος αστικού πρασίνου και χώρος εκδηλώσεων με πολύ συγκεκριμένους όρους, μεταφέροντας την πλήρη ευθύνη για την ασφάλειά του αλλά και το σύνολο των σχετικών δαπανών στο Δήμο Πεντέλης. Σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης σε περίπτωση επίτευξης συμφωνίας του e-ΕΦΚΑ με δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος που βρίσκεται εντός της παραχωρηθείσας έκτασης, ο Δήμος θα παραδώσει τον παραχωρηθέντα χώρο εντός ενός (1) έτους από την σχετική έγγραφη ειδοποίηση του από τον e-ΕΦΚΑ για λήξη της δωρεάν παραχώρησης, και η παρούσα σύμβαση θα λυθεί αζημίως για τους συμβαλλομένους!!!

Τότε, ως δημοτική παράταξη και ενώ όλοι πανηγύριζαν, είχαμε επισημάνει ότι η απόφαση παραχώρησης του ΝΙΕΝ για 9 + 3 χρόνια ήταν μια νικηφόρα μάχη σε έναν αγώνα που συνεχίζεται… Είχαμε τονίσει ότι έπρεπε να ξεκινήσει ένας μεγάλος διαπραγματευτικός αγώνας ΕΙΤΕ για την κατά πολύ αύξηση της διάρκειας παραχώρησης και την άρση αρκετών περιοριστικών όρων αξιοποίησης του χώρου, ΕΙΤΕ για την απόκτηση της πλήρους κυριότητας του περιβάλλοντος χώρου και των κτιρίων από το Δήμο Πεντέλης.

Σήμερα, δύο σχεδόν χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης (03/08/2020) και ενώ έχουν δαπανηθεί - σπαταληθεί πολλές χιλιάδες ευρώ (α. 22.199,00€ για security, β. 9.982,00€ για το κλείσιμο των εισόδων στο κτίριο, γ. 22.199,72€ συντήρηση κτιρίου πύλης δ. 2.976,00€ για συλλογή και μεταφορά αποβλήτων από τον περιβάλλοντα χώρο) χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα, η διοίκηση του Δήμου Πεντέλης έχει αφήσει το χώρο στην τύχη του. Το ότι δεν έχουμε θρηνήσει θύματα σε έναν πολύ επικίνδυνο χώρο, που τα βράδια επισκέπτονται νέοι και έφηβοι της πόλης μας, είναι πραγματικά θέμα τύχης. Το καλοκαίρι είναι κοντά και ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς αυξάνεται κατακόρυφα. Είναι απορίας άξιο πώς κάποιοι μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι με την κατάσταση που επικρατεί.

Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου Πεντέλης και την κ. Κεχαγιά προσωπικά να αναλάβουν πλήρως τις ευθύνες τους για το θέμα και να εκτελέσουν στο ακέραιο τις υποχρεώσεις του Δήμου, όπως αυτές αναφέρονται στη σχετική σύμβαση. Ο συνδυασμός ΠΕΝΤΕΛΗ 2020 - ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΞΥΠΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ θα προβεί άμεσα σε διοικητική αναφορά για το θέμα προς τον ΕΦΚΑ, την Περιφέρεια Αττικής, το Υπουργείο Εσωτερικών και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, προκείμενου να πράξουν τα δέοντα. Απευχόμαστε το μοιραίο, αλλά αν αυτό συμβεί κανείς δεν θα μπορεί να πει ότι δεν γνώριζε.

Υ.Γ. Ευελπιστούμε, η ολιγωρία της κ. Κεχαγιά να μην έχει σχέση με το προ έξι μηνών δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, σύμφωνα με το οποίο “ο ΕΦΚΑ πρόκειται να προγραμματίσει τη διενέργεια διαγωνισμού για την εκμίσθωση του ΝΙΕΝ στα Μελίσσια, προκειμένου να στεγάσει ιδιωτικό νοσοκομείο με εκμίσθωση για 50 χρόνια, ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα 100.000 € και κόστος ανακατασκευής κοντά στα 18.000.000 €”. Το ότι η σύμβαση με εταιρεία security για την φύλαξη του χώρου έχει λήξει από τις 04/01/2022, καθώς και ότι η εκτέλεση της από 08/12/2021 σύμβασης για την προμήθεια και τοποθέτηση περίφραξης στο χώρο (73.284,00€) δεν έχει ξεκινήσει μας προκαλούν εύλογες απορίες.


Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comentários


bottom of page